новини

пʼятницю, 23 листопада 2012 р.

Новий єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської Дієцезії


Новий єпископ-помічник Одесько-Сімферопольської Дієцезії

o._jacek_pylУ п’ятницю, 23 листопада, у день спомину св. Климента І, папи і мученика, який є головним покровителем Одесько-Сімферопольської Дієцезії, Святіший Отець Бенедикт XVI призначив преподобного отця Яцека Пиля ОМІ зі Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії єпископом-помічником цієї ж Дієцезії.
Єпископ-номінат Яцек Пиль ОМІ народився 17 серпня 1962 року в с. Гарволін (Польща). Після закінчення неповної середньої школи в 1977 році вступив до Нижчої Духовної Семінарії Місіонерів Облатів Непорочної Марії в с. Маковіце, що поблизу міста Іновроцлав. По чотирьох роках навчання розпочав новіціат при санктуарії Святого Хреста. Після складання перших чернечих обітів у Згромадженні Місіонерів Облатів Непорочної Марії від 1982 до 1988 року навчався у Вищій Духовній Семінарії Згромадження ОМІ в Обрі неподалік Вольштина. Отримавши священицькі свячення 1988 року, о. Яцек протягом двох років був помічником настоятеля новіціїв при санктуарії Святого Хреста.
У 1989 році на запрошення тодішнього настоятеля парафії св. Анни в місті Бар на Поділлі, а нинішнього єпископа Одесько-Сімферопольської Дієцезії Броніслава Бернацького о. Пиль ОМІ прибув до України та допомагав у душпастирській праці спочатку в парафії міста Бар, а згодом – у місті Жмеринка. З 1991 року зусиллями о. Яцека розпочалася відбудова знищеного костелу св. Йосипа в місті Гнівань Вінницької області.
У 1997 році в Україні постала Делегатура (Управління) Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії, а о. Яцек Пиль ОМІ був призначений її першим настоятелем. Він очолював Делегатуру впродовж трьох каденцій, до 2006 року.
o_Jacek_Pyl_1За часи служіння о. Яцека Пиля ОМІ настоятелем Делегатури було засновано чернечі доми Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії в містах Чернігові, Обухові, Полтаві, Кривому Розі, Євпаторії та Славутичі. При цих домах було відкрито парафії Римсько-Католицької Церкви та філіальні приходи, а також побудовано нові костели, засновником і будівничим більшості з яких був сам о. Яцек. Крім цього, місіонери-облати на той час уже служили в парафіях св. Миколая в Києві та св. Йосипа у Гнівані.
Від 2006 року о. Яцек був настоятелем Північного дистрикту Делегатури та настоятелем парафій у містах Чернігові, Щорсі та Прилуках. У цьому часі він також збудував костел святих апостолів Петра і Павла в місті Ніжин.
У вересні 2012 року о. Яцека було призначено настоятелем монастиря та настоятелем парафії св. Михаїла Архангела в місті Тиврові Вінницької області, де нині триває відбудова знищеного санктуарію Тиврівської Богородиці.
Єпископ-номінат володіє польською, українською, російською, італійською, іспанською та англійською мовами.

Католицький Медіа-Центр радо вітає новопризначеного єпископа і щиро дякує за його допомогу в постанні Літургії Годин українською мовою, Обряду Святої Літургії для співслужителів, молитовника «Щоденно з Богом», «Літургійних передмесальних катехез», Годинок на честь Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії та інших книг. О. Яцек Пиль завжди був хорошим порадником й організатором та дуже відкритим на співпрацю.
Нехай святий мученик папа Климент І – покровитель Одесько-Сімферопольської Дієцезії – допомагає єпископу-номінату своїм заступництвом.

Немає коментарів:

Дописати коментар