новини

четвер, 29 листопада 2012 р.

Новий єпископ-помічник Кам’янець-Подільської Дієцезії


Новий єпископ-помічник Кам’янець-Подільської Дієцезії




o._Radoslaw_Zmitrowicz_2
Сьогодні, 29 листопада, Святіший Отець Бенедикт XVI призначив преподобного отця Радослава Змітровича ОМІ, настоятеля Делегатури (Управління) Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії в Україні єпископом‑помічником Кам’янець‑Подільської Дієцезії.

Єпископ-номінат Радослав Змітрович ОМІ народився 2 вересня 1962 року в м. Гданськ-Вжешщ (Польща). 1981 року вступив до Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії. Після новіціату і шести років філософсько-теологічних студій у Вищій духовній семінарії Місіонерів Облатів Непорочної Марії в Обрі отримав ступінь магістра теології на Папському теологічному факультеті в м. Познань. У травні 1987 року склав вічні обіти. 17 червня 1989 року отримав священицькі свячення. Упродовж трьох років був вихователем у Нижчій духовній семінарії Місіонерів Облатів Непорочної Марії. 
o._Radoslaw_Zmitrowicz_1
Протягом трьох років був помічником настоятеля в парафії Христа Царя в м. Познань. Згодом упродовж наступних чотирьох років був духовним отцем і вихователем у Нижчій духовній семінарії в Марковіцах.

1997 року на прохання Генерального Настоятеля Місіонерів Облатів Непорочної Марії був направлений разом з о. Мадеєм ОМІ на місію до Туркменістану, де провів три роки, заснувавши церковну спільноту від підвалин.
У 2000 році прибув служити в Україну. Упродовж перших двох років був вікарним священиком у парафії Святого Духа в м. Чернігові та протягом одного року був настоятелем парафії св. Євгена де Мазенода ОМІ в Славутичі.
У 2003-2006 роках був настоятелем парафії св. Миколая в Києві й настоятелем місцевої чернечої спільноти.
o._Radoslaw_Zmitrowicz_3
Від 2006 року і до сьогодні є настоятелем Делегатури Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії в Україні, яка має 10 чернечих домів і понад 30 співбратів, які служать приблизно у 20 парафіях по Україні.

Єпископ-номінат володіє українською, російською, польською, англійською та французькою мовами.
Більше про Делегатуру Місіонерів Облатів  Непорочної Марії можна дізнатися на веб‑сторінці: www.omi.org.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар